GÜRER’İN KANUN TEKLİFİNE, BAKAN PAKDEMİRLİ'DEN OLUMLU AÇIKLAMA
Tarım Bakanı: “Hileli ürün üretenlere hapis cezası getirilmeli”
Gürer: “Kanun Teklifim TBMM’de, Samimiyseniz Yasalaştırın!”
Gürer, geçtiğimiz ay hileli ürün üretenlere hapis cezası getirilmesi için hazırlamış olduğu Kanun Teklifini TBMM Başkanlığına sunmuştu, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’de dün yaptığı açıklamayla Gürer’in bu teklifine sıcak bakıldığını onayladı.
Gürer, “Samimilerse Kanun Teklifim yasalaşır” dedi. Önümüzdeki günlerde Gürer’in Kanun Teklifinin yasalaşıp yasalaşmayacağı belli olacak..
CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in ‘Hileli ürün üretenlere hapis cezası’ verilmesi için TBMM’ye sunmuş olduğu Kanun Teklifinin ardından, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’de hileli ürün üretenlere hapis cezası verilmesi için Kanun Teklifi getireceklerini söyledi.
CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, CNN’de konuşan Bakan Pakdemirli’nin, “Sahte gıdalarla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. En kısa zamanda Meclis'e bu konuyla ilgili bir yasa tasarısı getirmeyi düşünüyoruz. Cezaların artması için çalışıyoruz. Bana göre tekrar durumunda hapis cezası olmalı. Vatandaş nar ekşisi aldığını düşünüyor ama nar ekşili fruktoz yiyoruz. Bu tür gıdaların tüketimini ortadan kaldırmalıyız” şeklindeki açıklamasını eleştirdi.
Hileli gıdalarla ilgili sorunları ve yapılması gerekenleri sürekli TBMM gündemine getiren, 26. Dönemde yöneltmiş olduğu yazılı ve sözlü soru önergeleriyle, 27. Dönemde ise Meclis Araştırmaları, Kanun Teklifleri ve düzenlemiş olduğu Basın Toplantılarıyla gündemde tutan CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in ‘Hileli ürün üretenlere hapis cezası’ verilmesi için TBMM’ye sunmuş olduğu Kanun Teklifinin ardından, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’de hileli ürün üretenlere hapis cezası verilmesi için Kanun Teklifi getireceklerini söyledi.
“BAKANLAR KANUN TEKLİFİ GETİREMEZ, SAMİMİLERSE KANUN TEKLİFİM YASALAŞIR!”
CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin CNN’e yaptığı açıklamada, “sahte gıdalar ile ilgili bir yasa teklifi getireceğiz” şeklindeki konuşmasını eleştirdi. Cumhurbaşkanlığı sisteminde Bakanların kanun teklifini meclise getiremediği hatırlatan Gürer, “Hileli gıda üretenlere hapis cezası için TBMM’ye Kanun Teklifimi sundum. CHP Milletvekili olarak hazırladığım kanun teklifine AKP destek versin, eğer gerçekten samimilerse teklifimiz TBMM komisyonunda görüşülüp yasalaşsın” ifadelerini kullandı.
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Bakan Pakdemirli’ye Bakan olduğundan beri hileli ürün satanları sürekli açıklama çağrısında bulunduğunu ifade ederek, “Bakanlıkça bu konuda bir kez açıklama yaparak Bakan tutumunu gösterdi. Bakalım bundan sonra denetimleri sıklaştırıp düzenli açıklama yapacaklar mı?” dedi.
GÜRER: “GIDA BAKANLIĞI KURULMALI”
Tarım ve Orman Bakanlığının, taklit veya tağşiş yapıldığı kesinleşen, 618 firmaya ait 1211 parti ürünle ilgili bilgileri geçtiğimiz günlerde açıkladığını hatırlatarak, “Gıdada hile ve tağşiş yapan firmaların açıklanması ve ağır para cezaları verilmesi caydırıcı olmayabiliyor. Tarım ve Orman Bakanlığının bu açıklamasıyla piyasada tüketicinin ne kadar büyük tehlike altında olduğu bir kez daha ortaya çıkmış oldu. Konuyla ilgili son açıklamanın yapıldığı Mart 2018'den bu yana gıdada hile yapan firmaların ve hile yapılan ürünlerin sayısında büyük artışlar yaşandığı ortadadır. Et ürünleri, zeytinyağı, bitkisel yağ, süt ürünleri, balda hile yapılıyor. At eti, merkep eti, domuz eti, kanatlı hayvan eti dana etine katılıp tüketiciye bilmeden yediriliyor. Sütsüz peynir satıyorlar. İşini doğru yapan esnafı, satıcıyı zora düşürüyorlar. Hileli ürün düşük fiyatlı olunca, piyasada düzgün çalışan esnaf zora giriyor. Para cezası caydırıcı olmuyor. Hapis cezası getirilmeli. Gıda Bakanlığı kurulmalı. Denetimler artırılmalı” dedi.
“137 ÜRÜNDE CİNSEL GÜCÜ ARTIRAN İLAÇ TESPİT EDİLDİ”
Çocuklarımız ve gençlerimizin sağlığının tehlike altında olduğunu ve Bakanlığın bir an önce bu konuda hızlı bir şekilde düzenleme sağlaması gerektiğini belirten CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Bakanlığın açıkladığı ürünlerin içeriğine bakıldığında, 24'ü alkolsüz içecek, 17'si kahve ve bitki çayı, 31'i çikolata, 7’si enerji içeceği, biri pekmez ve 57'si bitkisel karışımlı macun olmak üzere 137 üründe cinsel gücü artıran ilaç içeriği tespit edilmiştir. Cinsel gücü artıran sildenafil ve tadalafil gibi ilaçlar, çikolata, enerji içecekleri ve meyveli gazozlara konulmuştur. Özellikle çocuklarımız ve gençlerimiz tehlike altındadır. Bu yüzden tüketicilerin sağlığını hiçe sayan bu firmalara para cezası yerine hapis cezası verilmelidir. İki kez tespit edilen kişi ve firmalara ise ticarete men cezası verilmelidir” ifadelerini kullandı..
Güncelleme Tarihi: 23 Aralık 2019, 13:44